Sursa obstacolelor – frica

Ce e un obstacol? Este real? Este o proiecție? Cine îl creează? Tu sau cei din jurul tău? De ce există obstacolele? Dacă ai avut măcar o dată aceste întrebări, ești deja pe drumul care îți va oferi și răspunsuri.

Obstacolele sunt creația propriilor tale gânduri. Realitatea este destul de diferită de ceea ce oamenii își spun în minte. Observă următorul exemplu: mâine ai un examen important și deși ai petrecut timp studiind, ai mintea plină de griji, de scenarii posibile care pot afecta în mod negativ situația. Toate aceste gânduri se nasc din frica de a nu eșua, de a nu greși, de a fi dezamăgit șamd. Cu alte cuvinte, creezi singur obstacole care de fapt nu există și automat îți crești nivelul de anxietate și stres, deși nu știi cum va decurge examenul și singurul control pe care îl ai este asupra ta și nu asupra mediului înconjurător.

Frica pornește din interiorul tău, din modul în care tu te raportezi la realitatea ta. Ai puterea totală de a îți controla reacțiile. Poți oricând să redirecționezi un gând negativ într-unul pozitiv. Trebuie doar să fii conștient de puterea pe care o deții. Acordă-ți recunoștința necesară, ești un luptător chiar și atunci când simți că lupta s-a sfârșit.

Și poate acum te întrebi: dacă am puterea să depășesc obstacolele mentale, cum le depășesc pe cele fizice? Ei bine, un obstacol capătă valoarea de obstacol doar dacă tu i-o oferi. Cum ar fi dacă toate situațiile prin care treci ar fi pur și simple experiențe, fără conotații pozitive sau negative? Privește obiectiv mediul tău înconjurător. Niciun moment din viața ta nu durează veșnic și fiecare are rolul de a te învăța ceva nou. Dar nu uita niciodată că tu ești cel care îi atribuie o categorie subiectivă. Nu face totul să pară doar în nuanțe de alb și negru. În interiorul tău știi că de fapt viața e mai mult de atât.

Publicitate