Proiecția viitorului

Visarea cu ochii deschiși este descrierea perfectă pentru a defini o proiecție. S-ar putea să crezi că e un fenomen similar cu manifestarea, dar nu e cazul. Proiecția viitorului pornește dintr-un spațiu mental înconjurat de frică, griji, iluzii, speranță a ego-ului.

Proiecția se deosebește de manifestare prin faptul că, deși ambele au la bază imaginația, speranța, puterea de a vizualiza șamd., proiecția se bazează pe informații pe care deja le ai în timp ce manifestarea îți dă libertatea de a da naștere oricărui vis, indiferent de realitatea pe care tu o cunoști. Așadar, proiecția viitorului este un fenomen limitativ, este cel care creează așteptări și pleacă de la surse nefondate.

În același timp, trăind cu gândul la viitor și scenariile posibile ce se pot desfășura, nu trăiești în momentul prezent. Da, este perfect în regulă să visezi. Ce nu este în regulă e să nu te bucuri de ceea ce ai în prezent din cauza lucrurilor pe care ți le dorești în viitor. Singurul mod în care te poți bucura de posibilitățile viitorului este să trăiești momentul prezent pentru că e singurul cu adevărat real. Viitorul nu e un moment temporal real, de aceea e o proiecție. El nu există ca spațiu sau timp, e doar în gândurile tale.

Imaginează-ți că vei avea un interviu în următoarele zile și îți petreci timpul de dinainte proiectând scenariile posibile în cazul acestei acțiuni. Unele scenarii vor fi pozitive, unele negative, altele neutre. Și cel mai probabil, niciunul din ele nu e realist. Fie îți vei crea așteptări care pot duce la dezamăgire, fie îți vei insufla singur frica de a nu greși. Iar asta se întâmplă pentru că încerci să trăiești în prezent un moment care încă nu se desfășoară, care reprezintă o necunoscută în ecuația ta.

Nu încerca să controlezi în avans ceea ce ți se va întâmpla. Fii pregătit să faci față la orice, dar nu într-un mod nociv minții și corpului tău. Ai încredere că ești capabil să o scoți la capăt și că soluțiile vor apărea chiar atunci când ai nevoie de ele.

Publicitate