Mai multe drumuri pentru o singură destinație

Fiecare pas pe care îl faci e mereu un pas înainte. Chiar și atunci când crezi că stai pe loc sau că mergi înapoi, de fapt înaintezi.

Nu are sens, nu? Imaginează-ți că pleci într-o călătorie și ai deja planificat drumul pe care vei merge. Știi că trebuie să faci stânga la un moment dat, dar ratezi strada cu pricina. Ce faci în acest caz? Te întorci sau continui drumul și găsești o altă stradă care să te aducă pe drumul corect? Indiferent care e alegerea ta, în final ajungi la aceeași destinație

La fel funcționează și viața. Cu siguranță ai cel puțin un scop pe care îți dorești să îl atingi, iar acesta reprezintă destinația ta. Dar drumul pe care îl urmezi pentru a îți atinge țelurile nu e unic. Mereu vor exista bifurcații, alegeri, popasuri și deși la prima vedere pare că te întârzie, de fapt ai nevoie de fiecare obstacol pe care îl întâmpini. Situațiile dificile sunt cele care te ajută să evoluezi, te pregătesc pentru experiența la care vrei să ajungi, pe care vrei să o trăiești.

Atunci când pornești la drum, fii deschis la toate posibilitățile. Nu încerca să deții controlul total pentru că s-ar putea să nu vezi imaginea de ansamblu. E bine să ai un plan, dar e și mai bine să fii flexibil în urmarea acelui plan. Poate drumul pe care mergi îți poate oferi mult mai mult decât tu ți-ai propus să obții, dar pentru că ai o singură rută în minte nu vei putea vedea restul oportunităților.

Nu există un drum greșit sau corect. Există doar posibilități. Indiferent cât de dificil este drumul pe care mergi, bucură-te de el, bucură-te de momentul prezent. Scopul călătoriei este destinația, dar dacă călătoria nu te împlinește, ești sigur că destinația o va face?

Publicitate